filmhuisdidam-logo

THE LEISURE SEEKER

agt2

Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Het wordt een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen, van Massachusetts naar Florida. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug. Oscarwinnares Helen Mirren (The Queen) en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland (JFK) schitteren in The Leisure Seeker, een romantische tragikomedie van de Italiaanse regisseur Paolo Virzì naar de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian.

MEER INFO

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren

PRIJZEN

Normaal: € 7 - jeugd t/m 16 jaar € 5
Vriend van: € 5 (Vriendenpas: € 25)

THE LEISURE SEEKER

ZO 25 FEBRUARI | 20.00 UUR

Een liefdespaar op leeftijd reist van Boston naar het zuidelijkste puntje van Florida in een camper genaamd 'The Leisure Seeker'. Ze herontdekken Amerika's oostkust en elkaar. Naar de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian.

THE DISASTER ARTIST

DI 27 FEBRUARI | 20.00 UUR

Een beginnend acteur ontmoet de vreemde en mysterieuze Tommy Wiseau. Samen gaan ze naar Hollywood om de cultklassieker te maken die vandaag de dag bekend is als "The Room".

THE GREATEST SHOWMAN

ZO 04 MAART | 20.00 UUR

The Greatest Showman met Oscar genomineerde Hugh Jackman in de hoofdrol, is een muzikaal spektakel geїnspireerd door het leven van P.T. Barnum. Hij creëerde een rariteitencircus dat 'The Greatest Show on Earth' heette.

JANE

DI 06 MAART | 20.00 UUR

Documentaire over de jonge jaren van Jane Goodall. Als 26-jarige secretaresse krijgt Jane van paleontoloog Leakey de kans om naar Afrika te gaan, haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding trekt zij naar de wildernis om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden.

ALL THE MONEY IN THE WORLD

ZO 11 MAART | 20.00 UUR

Het waargebeurde verhaal van de ontvoering van de rebelse tiener John Paul Getty lll, de kleinzoon van de miljardair en oliemagnaat John Paul Getty Hij werd in Rome ontvoerd, maar zijn grootvader weigert de grote som losgeld die de kidnappers eisen te betalen. Zijn wanhopige moeder doet er alles aan om het geld toch op tijd bij elkaar te krijgen.

TULIPANI - LOVE, HONOUR AND A BIKE

DI 13 MAART | 14.30 UUR

Na de watersnoodramp in 1953 wil een boer zo snel mogelijk uit Nederland vertrekken. Hij komt terecht in Italië waar hij tulpen gaat kweken en groeit uit tot een legende. Dertig jaar later gaat een politieman op zoek naar de ware toedracht achter zijn verhaal.

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI

DI 13 MAART | 20.00 UUR

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. 7 Oscarnominaties!

WILD

ZO 18 MAART | 20.00 UUR

In Wild vertelt de Veluwe zelf haar verhaal: ontstaan in de ijstijd en gegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. We zien de Veluwe in al haar schoonheid en met alle uitdagingen die de seizoenen voor de dieren met zich meebrengen.

OTEZ-MOI D'UN DOUTE

DI 20 MAART | 20.00 UUR

Franse mijnwerker Erwan is geschokt als hij erachter komt dat de man die hem heeft opgevoed niet zijn echte vader is. Hij begint een zoektocht en vindt zijn vader Joseph, een excentrieke oude man met wie hij al snel een band vormt. Precies op het moment dat er weer rust in zijn leven terug lijkt te keren, komt hij de ongrijpbare Anna tegen.

DARKEST HOUR

ZO 25 MAART | 20.00 UUR

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. 

HET LEVEN IS VURRUKKULLUK

DI 27 MAART | 20.00 UUR

De liefdesverhalen en verlangens van verschillende mensen lopen door elkaar in het kleurrijke Amsterdam van de jaren zestig. Filmkomedie naar het boek van Remco Campert.

GEK VAN ORANJE

ZO 01 APRIL | 14.30 UUR

Het is zomer 2010 en Nederland blijft maar scoren tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Oranjefans dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze totale oranjegekte worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven.

I, TONYA

ZO 01 APRIL | 20.00 UUR

Kunstschaatsster Tonya Harding is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Waargebeurd verhaal over een groot sportschandaal.

IDEM

DI 03 APRIL | 20.00 UUR

Documentaire over de verhalen van twee vluchtelingen gecombineerd met een reis van Guus en Emma, twee jongeren uit Dieren die hun eigen ervaringen met de ervaring van vluchtelingen proberen te vergelijken.

THE POST

ZO 08 APRIL | 20.00 UUR

De eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham, werkt samen met redacteur Ben Bradlee voor The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande.

WILD

DI 10 APRIL | 14.30 UUR

In Wild vertelt de Veluwe zelf haar verhaal: ontstaan in de ijstijd en gegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. We zien de Veluwe in al haar schoonheid en met alle uitdagingen die de seizoenen voor de dieren met zich meebrengen.

MAUDIE

DI 08 MEI | 14.30 UUR

Maudie is een vrouw met artrose die gaat werken als huishoudster voor de stugge visser Everett in Nova Scotia. Maudie ontpopt zich als kunstenares en populair figuur binnen de kleine gemeenschap.

PIETER KONIJN

WO 09 MEI | 14.30 UUR

Verfilming van Beatrix Potter's tijdloze verhaal over een eigenwijs konijn dat probeert de moestuin van een boer binnen te dringen. (Nederlands gesproken)