A PRIVATE WAR

21-05-2019 | 20:00

Speelduur:
110 minuten
Genre:
Drama, Oorlog
Land:
United Kingdom
Cast:
Rosamund Pike, Jamie Dornan, Tom Hollander, Stanley Tucci, Corey Johnson

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Waargebeurd verhaal over oorlogsjournaliste Marie Colvin, werkzaam bij The Sunday Times. Ze moet een persoonlijke strijd uitvechten wanneer ze te maken krijgt met een posttraumatische stressstoornis.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde en gerespecteerde oorlogscorrespondenten van deze tijd: Marie Colvin (Rosamund Pike), die bekend stond om haar onbevreesde en opstandige acties om in de meest gevaarlijke gebieden onderdrukten een stem te geven. Ze heeft veel grote werken op haar naam staan, waaronder interviews met dictators en leiders van rebellengroeperingen.

Door de gevaarlijke missies worstelt ze met een posttraumatische stoornis, die zowel fysiek als mentaal veel van haar vraagt. Ondanks dit zet ze alles op alles om op verhalen te blijven jagen en het publiek te kunnen tonen hoe de gewone mens lijdt onder oorlogsgeweld. Samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy (Jamie Dornan) begint ze aan de gevaarlijkste opdracht van hun leven, in de belegerde Syrische stad Homs.

Regisseur Matthew Heineman probeert een waarheidsgetrouw eerbetoon neer te zetten. Voor deze film ontving hij twee Golden Globe-nominaties (Best Original Song & Best Performance by an Actress). Rosamund Pike werd onder meer genomineerd voor Best Actress bij de Satellite Awards en Golden Globes.

‘Oorlogsgeweld zonder sensatiezucht’ – NRC (****)

‘In de huid van moedige Marie’ – De Volkskrant (****)

‘Boeiende biopic met een voortreffelijke Pike’ – VPRO Cinema (****)

Extra informatie:

RESERVEREN