ARCTIC

30-04-2019 | 20:00

Speelduur:
97 minuten
Genre:
Thriller, Drama
Land:
Iceland
Cast:
Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Als een man na een vliegtuigcrash als enige overlevende strandt op de Noordpool wordt hij geconfronteerd met verschrikkelijke kou en volledige afzondering. In de hoop te overleven besluit hij zijn geïmproviseerde kamp te verlaten en de levensgevaarlijke reis door onbekend terrein te maken.

Op de Noordpool stort een vliegtuig neer, waarbij alleen Overgård (Mads Mikkelsen) de crash overleeft. Hij wordt geconfronteerd met verschrikkelijke kou en volledige afzondering. Zelfs wanneer redding nabij lijkt in de vorm van een helikopter, laat het meedogenloze klimaat van zich horen en stort de heli door ijzige stormwinden neer.

Met de enige overlevende van die crash onder zijn hoede zal Overgård een besluit moeten nemen: blijft hij in de relatieve veiligheid van zijn geïmproviseerde kamp of gaat hij zoeken naar hulp door een levensgevaarlijke reis te maken door onbekend terrein.

De Braziliaanse regisseur Joe Penna (1987) begon zijn carrière als YouTube-sensatie. Arctic is zijn regiedebuut welke direct werd geselecteerd voor het Cannes Film Festival.

‘One of the best movies ever made about survival’ – IndieWire

Extra informatie:

RESERVEREN