BEAUTIFUL BOY

27-01-2019 | 20:00

Speelduur:
112 minuten
Genre:
Drama
Land:
United States of America
Cast:
Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan, Christian Convery

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Zondag i.p.v. vrijdag!

De band tussen journalist David Sheff en zijn tienerzoon Nic is zo sterk als een band tussen een vader en zoon maar kan zijn.

Wanneer Nic (Timothée Chalamet) spoorloos verdwijnt is David (Steve Carell) ten einde raad. Als hij na twee jaar weer op de stoep staat blijkt hij ernstig verslaafd aan drugs. Davids wereld stort in, maar hij zet alles op alles om zijn zoon van de ondergang te redden en de band te herstellen zoals die was. Maar is het mogelijk iemand te redden die misschien niet gered wil worden?

Met Beautiful Boy maakt de Belgische regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) zijn Engelstalige debuut. De hoofdrollen worden gespeeld door de Amerikaanse steracteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar).

De film is gebaseerd op de memoires van David Sheff, ‘Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction’, en die van zijn zoon Nic, ‘Tweak: Growing Up on Methaphetamines’. Beide boeken waren New York Times-bestsellers.

‘In verontrustend drama slaat drugsterreur toe in onbedreigde, liefdevolle omgeving’ – De Volkskrant ****
 
‘Chalamet levert een Oscarwaardige prestatie’ – The Guardian ***

Extra informatie:

Afwijkende filmavond,  zondag 27 januari. Theothorne is op vrijdag 25 januari niet beschikbaar.

RESERVEREN