LE GRAND BAIN

28-05-2019 | 20:00

Speelduur:
122 minuten
Genre:
Drama, Komedie
Land:
Belgium
Cast:
Guillaume Canet, Mathieu Amalric, Virginie Efira, Leïla Bekhti, Marina Foïs

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Franse bioscoophit, op waarheid gebaseerde feelgoodfilm over groep mannen van middelbare leeftijd die zich bekwaamt in synchroonzwemmen.

 Hun trainster Delphine is een ex-zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf hebben ook allemaal zo hun eigen problemen. Bertrand zit al twee jaar in een hevige depressie. Hij is zijn baan kwijt en doodt de tijd met Candy Crush spelen op de bank en baantjes trekken in het lokale zwembad. Dan stuit hij op een advertentie om onderdeel te worden van een mannelijk synchroonzwemteam.

Dit blijkt het begin van een nieuw leven. De mannen hebben allemaal hun eigen zorgen, maar vinden steun bij elkaar. Ondanks het tijdelijke vertrek van hun coach Delphine blijven ze trainen en melden ze zich zelfs aan voor het WK. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur dat hen zelfvertrouwen en levensplezier teruggeeft.

Acteur en regisseur Gilles Lellouche (Narco) toont hoe onverwacht het leven kan lopen. Deze op waarheid gebaseerde feelgoodfilm, die in Frankrijk met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste hits van het jaar was, ging in première op het Cannes Film Festival en werd genomineerd voor tien Césars tijdens de César Awards in Frankrijk.

Le Grand Bain is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar. Mathieu Amalric (The Grand Budapest Hotel), Virginie Efira (Elle, Un amour impossible), Guillaume Canet (Double Vies), Leïla Bekhti (Un prophète) en Benoît Poelvoorde (Coco avant Chanel, Le tout nouveau testament) vertolken de hoofdrollen in deze ook door de pers zeer positief ontvangen film.

Extra informatie:

RESERVEREN