LEAVE NO TRACE

22-01-2019 | 20:00

Speelduur:
109 minuten
Genre:
Drama
Land:
Canada
Cast:
Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeff Kober, Dale Dickey, Dana Millican

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Een tienermeisje en haar vader geven er de voorkeur aan te leven in de wildernis, in plaats van in de bewoonde wereld. Door een toevallige ontmoeting worden ze echter ontdekt en vallen in handen van de sociale diensten.

Tienermeisje Tom en vader Will, een ex-militair, houden zich al jaren schuil in Forest Park, een groot bos aan de rand van Portland, Oregon. Ze geven er de voorkeur aan te leven in de wildernis, in plaats van in de bewoonde wereld. Door een toevallige ontmoeting worden ze echter ontdekt. Ze worden gedwongen het park te verlaten en vallen in handen van de sociale diensten. Ze proberen zich zo goed mogelijk aan hun nieuwe omgeving aan te passen, totdat een plotse beslissing hen op een barre tocht door de wildernis stuurt. De inzet: volledige onafhankelijkheid. Langzaam maar zeker zien ze zich echter gedwongen om hun tegenstrijdige wensen onder ogen te komen. Aan de ene kant willen ze ergens bij horen, aan de andere kant hebben ze een sterke drang om op zichzelf te leven.

Leave No Trace is de nieuwe film van Debra Granik (Winter’s Bone, Stray Dog, Down to the Bone). Winter’s Bone werd genomineerd voor maar liefst vier Academy Awards: Beste Film, Beste Actrice, Beste Bijrol, en Best Bewerkte Scenario. Ben Foster (Will) stond in 2017 tegenover Chris Pine en Jeff Bridges in Hell or High Water en won voor zijn rol een Independent Spirit Award. De Nieuw-Zeelandse actrice Thomasin Harcourt McKenzie is vooral bekend van haar rol als Astrid in The Hobbit: Battle of the Five Armies.

 ‘Eerbetoon aan vader en dochter in rafelranden maatschappij’ – NRC *****

 ‘Overweldigend, foutloos, diep ontroerend’ – The Guardian *****

Extra informatie:

RESERVEREN