QUEEN OF HEARTS

01-10-2019 | 20:00

Speelduur:
127 minuten
Genre:
Drama
Land:
Denmark
Cast:
Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper, Frederikke Dahl Hansen, Mads Wille

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Aangrijpend Deens drama over een succesvolle vrouw die zich in haar eigen spinnenweb vastdraait.

Anne lijkt haar leven goed op orde te hebben. Ze heeft een man die van haar houdt, twee gezonde dochters, een baan waar ze voldoening uit haalt en een prachtig huis omringd door natuur. Toch heeft ze het gevoel alsof iets ontbreekt. Deze innerlijke onrust groeit wanneer de roekeloze tiener Gustav, een zoon uit het eerdere huwelijk van haar man, onverwachts bij hen intrekt. Haar man Peter heeft moeite met de komst van zijn zoon, maar Anne voelt meteen een connectie met de jongen en bouwt een unieke band met hem op. Hun relatie verandert wanneer ze alles op het spel zet door de jongen te verleiden en voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen komt te staan.

May el-Toukhy heeft voor deze film bewust gekozen voor Deense steractrice Trine Dyrholm, die in 2015 in Long Story Short speelde, het speelfilmdebuut van El-Toukhy. Queen of Hearts werd beloond met maar liefst vijf prijzen, waaronder twee Dragon awards op het Göteborg Film Festival voor Best Performance (Dyrholm) en Best Nordic Film.

Al in de maak voor #MeToo in oktober 2017 viraal ging, en dus ook geen bewuste reactie op of omkering van het clichébeeld van de oudere man die jonge vrouwen en tienermeiden verleidt. Wel gaat Queen of Hearts, net als #MeToo, over macht en onmacht.

‘Dyrholm laat zien dat ze een van Europa’s fascinerendste actrices is’ – de Volkskrant (****)

Extra informatie:

RESERVEREN