THE BIGGEST LITTLE FARM

29-09-2019 | 20:00

Speelduur:
89 minuten
Genre:
Documentaire
Land:
United States of America
Cast:
John Chester, Molly Chester

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Bijzondere, inspirerende docu over het verwezenlijken van je dromen, waarin twee stadsbewoners een duurzame boerderij beginnen.

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun vertrouwde, stadse leven achter en trekken naar het platteland. Het koppel probeert hun droom te realiseren en een boerderij te bouwen. Ze vinden een stuk uitgedroogd, dor land net buiten Los Angeles. De boerderij zal uiteindelijk een bloeiend, zelfregulerend paradijs worden waar de natuur haar gang kan gaan, maar dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. John en Molly ontdekken echter gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. De film toont een eerlijk, hoopvol en aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie.

John Chester pakte zijn camera weer op toen hij en zijn vrouw besloten hun leven compleet om te gooien. The Biggest Little Farm, na Lost in Woonsocket (2007) en Rock Prophecies (2009) zijn eerste documentaire in negen jaar, werd vol lof ontvangen en hij mocht meerdere prijzen in ontvangst nemen, waaronder die voor Best Documentary op het Gasparilla International Film Festival.

‘Overtuigend in beeld gebrachte boodschap die visueel gedrenkt blijft in romantiek’ – Trouw (****)

‘Inspirerende filosofische ondertoon’ – VPRO Cinema (****)

Extra informatie:

LET OP: DEZE FILM WORDT VERTOONT OP ZONDAG

RESERVEREN