THE MULE

17-05-2019 | 20:00

Speelduur:
116 minuten
Genre:
Misdaad, Drama, Thriller
Land:
Canada
Cast:
Clint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Peña, Laurence Fishburne, Andy García

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Op ware gebeurtenissen gebaseerd misdaaddrama met én van Clint Eastwood.

Clint Eastwood speelt oud-veteraan Earl Stone, een eenzame man van in de tachtig die failliet is en hierdoor genoodzaakt is zijn bedrijf te sluiten. Wanneer hij een nieuwe baan aangeboden krijgt waarbij hij alleen hoeft te rijden, twijfelt hij geen moment. Op het eerste oog lijkt het een simpel baantje, maar buiten Earl’s weten om heeft hij zich aangeboden als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel.

Earl blijkt talent te hebben en presteert boven verwachting. Zijn ladingen nemen toe en hij krijgt een handlanger toegewezen. Wat hij niet weet is dat hij door zijn illegale praktijken op de radar van DEA-agent Colin Bates (Bradley Cooper) is verschenen en scherp in de gaten gehouden wordt. Zelfs wanneer zijn geldproblemen tot het verleden behoren, wordt Earl achtervolgd door de fouten die hij in zijn verleden heeft gemaakt. Met de autoriteiten en het drugskartel op zijn hielen, is het onzeker of hij zijn fouten op tijd recht kan zetten.

De film is gebaseerd op het leven van Leo Sharp, een Tweede Wereldoorlog-veteraan die als tachtiger drugsdealer werd voor het Sinaloakartel. Oscarwinnaar Eastwood staat voor het eerst sinds Gran Torino (2009) aan beide kanten van de camera. Met Bradley Cooper werkte hij samen voor American Sniper.

‘Broos maar vol levenslust’ – NRC (****)

 

‘Vermakelijk als een stoute jongensdroom’ – VPRO Cinema (***)

Extra informatie:

RESERVEREN