UN AMOUR IMPOSSIBLE

02-04-2019 | 20:00

Speelduur:
130 minuten
Genre:
Drama
Land:
Belgium
Cast:
Virginie Efira, Niels Schneider, Camille Berthomier, Estelle Lescure, Iliana Zabeth

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Frankrijk, jaren ’50. Rachel werkt als typiste en ontmoet Philippe. Ze worden verliefd en krijgen dochter  Chantal. Hij wil echter niet trouwen en Rachel voedt Chantal alleen op. Wanneer Philippe zijn dochter na meer dan tien jaar alsnog erkent en hij zich opwerpt als vader, heeft dat ingrijpende gevolgen.

Rachel (Virginie Efira) is in het Frankrijk van de jaren ’50 werkzaam als typiste wanneer ze Philippe (Niels Schneider) ontmoet, een charmante intellectueel van gegoede komaf. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter, Chantal (Jehnny Beth). Onder druk van zijn familie weigert Philippe echter beneden zijn stand te trouwen, waardoor Rachel hun dochter alleen moet opvoeden.

Jarenlang strijdt ze ervoor om Chantal door Philippe erkend te krijgen. Wanneer hij na meer dan tien jaar eindelijk toegeeft, besluit hij gelijkertijd zijn vaderrol meer toe te eigenen – met voor alle betrokkenen onvoorziene en ingrijpende gevolgen.

Dit meeslepende drama van Catherine Corsini (La belle saison, Trois mondes, Partir) is gebaseerd op de gelijknamige roman van Christine Angot.

‘Zeldzaam ontroerend, dit rechttoe-rechtaan vertelde drama over een rampzalige liefde, die begint in een Frans provinciestadje in de jaren vijftig’ – De Volkskrant ****

Extra informatie:

RESERVEREN