WERK OHNE AUTOR

05-05-2019 | 19:30

Speelduur:
188 minuten
Genre:
Historisch, Drama
Land:
Germany
Cast:
Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer, Saskia Rosendahl, Oliver Masucci

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

De jonge kunstenaar Kurt Barnert is gevlucht van Oost- naar West-Duitsland, maar wordt nog steeds achtervolgd door de herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren.

LET OP: aanvangstijd 19:30 uur!

We volgen student Kurt Barnert die naar de kunstacademie in Oost-Duitsland gaat, waar hij in medestudent Ellie Seeband de liefde van zijn leven vindt. Haar vader, professor Carl, stelt hun relatie niet op prijs, maar staat deze met tegenzin toe. Wat Kurt en Carl niet weten, is dat ze verbonden worden door afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden, waarbij Carls sinistere beroep tijdens het nazi-tijdperk als een loodzware schaduw over hem heen hangt. Als Kurt, onderdrukt door de beperkingen op artistieke vrijheden van de DDR, het idee krijgt om naar het westen te vluchten om zijn ware roeping te volgen, heeft dat ook gevolgen voor Carl.

Werk ohne Autor (Oscarnominatie Beste Buitenlandse Film) is gebaseerd op het leven van Gerhard Richter, de Duitse kunstenaar die opgroeide tijdens het nazibewind en volwassen werd in de communistische DDR. Voor dit filmepos keerde regisseur Florian Henckel von Donnersmarck terug naar deze grauwe periode van censuur en onderdrukking. Eerder wist hij zowel Duitsland als de internationale filmgemeenschap te overdonderen met Das Leben der Anderen (Oscar voor Beste Buitenlandse Film).

‘Een nagenoeg perfecte film’ – Filmtotaal *****
‘Door de goed uitgediepte personages en het elegante script weet dit fraai historische epos drie uur lang te boeien’ – NRC ****
‘Episch drama, soepel en indringend verteld’ – VPRO Cinema ****

Extra informatie:

I.v.m. beschikbaarheid van de zaal zondag i.p.v. vrijdag! I.v.m. de lengte van de film aanvangstijd 19:30 uur én een pauze halverwege de film.

RESERVEREN