WHAT WILL PEOPLE SAY

20-11-2018 | 20:00

Speelduur:
106 minuten
Genre:
Drama
Land:
Noorwegen
Cast:
Maria Mozhdah, Adil Hussain, Ekavali Khanna, Rohit Saraf, Ali Arfan

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Nisha (16) is thuis de perfecte Pakistaanse dochter, maar daarbuiten een doorsnee Noorse tiener. Wanneer ze met haar vriendje wordt betrapt, wordt ze ondergebracht bij familie in Pakistan, waar ze nooit heeft gewoond en wordt gedwongen zich aan te passen aan de cultuur van haar ouders.

Hoe bepalend de cultuur van je ouders is op de opvoeding speelt een belangrijke rol in dit autobiografische verhaal van regisseur Iram Haq, waarin de zestienjarige Nisha een dubbelleven leidt. Thuis bij haar ouders is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar als ze uitgaat met vrienden is ze een doorsnee Noorse tiener. Wanneer haar vader haar met een vriendje betrapt, stort Nisha’s wereld in. Haar ouders willen een voorbeeld stellen en besluiten haar te kidnappen en onder te brengen bij familie in Pakistan. In een land waar ze nooit gewoond heeft, wordt Nisha gedwongen zich aan te passen aan de cultuur van haar ouders.
'Actrice Maria Mozhdah is zonder meer geloofwaardig als rebelse tiener die hoe langer hoe meer haar levenslust kwijt raakt' – de Volkskrant

Extra informatie:

RESERVEREN