WOMAN AT WAR

19-02-2019 | 20:00

Speelduur:
101 minuten
Genre:
Thriller, Actie
Land:
France
Cast:
Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Jörundur Ragnarsson, Juan Camillo Roman Estrada, Thorir Sæmundsson

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

IJslandse inzending voor de Oscars van 2019!

Droogkomisch drama over IJslandse dirigente Halla die de oorlog verklaart aan de aluminiumindustrie.

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt als koordirigent. Achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla echter een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen.

Omgedoopt tot 'de Bergvrouw' voert Halla in het geheim gevaarlijke sabotageacties uit, mét resultaat. Maar net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd. Terwijl Halla zich klaarmaakt om haar rol als beschermer van Moeder Aarde te verruilen voor het echte moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen

Woman at War is een droogkomisch drama van Benedikt Erlingsson (Of Horses and Men). De IJslandse Oscarinzending werd in Cannes bij de Semaine de la Critique bekroond met de SACD Award en is winnaar van de Lux Film Prize 2018.

‘Waardige opvolger van het al even droogkomische Of Horses and Men’ – NRC ****

‘Ecoterrorisme was nog nooit zo plezant’ – De Morgen ***

Extra informatie:

RESERVEREN