YESTERDAY

13-09-2019 | 20:00

Speelduur:
116 minuten
Genre:
Komedie, Muziek, Romantiek
Land:
United Kingdom
Cast:
Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran, Kate McKinnon, Joel Fry

Aantal gereserveerde plaatsen:

FILMINFORMATIE

Swingende muzikale komedie over een worstelende muzikant die zich als enige The Beatles kan herinneren.

Jack (Himesh Patel) is een ambitieuze muzikant. Hij probeert rond te komen van lokale optredens met niks dan zijn gitaar, maar een grote doorbraak laat lang op zich wachten. Na een reeks onverklaarbare gebeurtenissen wordt Jack wakker als de enige persoon die de iconische liedjes van The Beatles kent. Hij kan het maar moeilijk geloven, maar besluit gebruik te maken van deze unieke situatie. Het hele land krijgt lucht van de geweldige nieuwe ‘songwriter’ en Jacks carrière bereikt razendsnel een hoogtepunt.

Oscarwinaar Danny Boyle zet met Yesterday een komische musical fantasy op het witte doek. Boyle is voornamelijk bekend als regisseur van Slumdog Millionaire, waarvoor hij in 2008 een Oscar voor Beste Regisseur achter zijn naam mocht zetten. Daarnaast geniet hij tevens bekendheid door zijn werk aan 127 Hours (2010) en 28 Days Later (2002). Boyle mocht voor zijn nieuwste werk een Audience Award in ontvangst nemen op het Montclair Film Festival.

‘Onweerstaanbare combinatie van humor en romantiek’ – de Volkskrant (***)

‘Gaat vooral over liefde, maar dan wel op een originele en geestige manier; een beetje zoals een klassieke song van The Beatles’ – NRC (****)

‘Leuke, vlotte, swingende romcom vol frisse acteurs’ – VPRO Cinema (****)

Extra informatie:

RESERVEREN