HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT    CORONA INFO

Proxima

DI 20 OKTOBER | 20.00
Astronaute Sarah’s (Eva Green) grootste droom komt uit; ze mag naar Mars! Maar eerst moet ze zien te dealen met seksistische collega’s en een dochtertje dat niet wil dat ze gaat. Geregisseerd en geschreven door Alice Winocour (Mustang).

 

De Franse astronaute en gescheiden moeder Sarah (Eva Green) bereidt zich voor op een langdurig verblijf in een ruimtestation, maar worstelt met het idee dat ze haar 8-jarige dochtertje zal moeten achterlaten. De nuchtere Française voedt haar jonge dochtertje Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder maar ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde – ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton.

Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en begint aan de zware training in Rusland. Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.

Proxima won maar liefst drie awards op het Internationale Film Festival van San Sebastián en viel in de prijzen op het Toronto International Film Festival (platform prize, honorable mention).

 

Regisseur Alice Winocour verkent realistisch en met open vizier de ruimtevaart voor moeders. Een hoopvolle film – NRC (****)

Voor deze voorstelling kunt u niet
meer reserveren. Als er nog kaarten
beschikbaar zijn kunt u die
aan de kassa kopen (alleen pin!)
© 2018 - 2021 | Filmhuis Dieren