HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT    CORONA INFO

Misbehaviour

VR 06 NOVEMBER | 20.00
Een groep vrouwen beraamt het plan om de Miss World-verkiezing van 1970 in Londen te verstoren.

 

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren.

 

Tijdens de verkiezing rennen ze het podium in de Royal Albert Hall op en gooien tomaten, rookbommen, zakken bloem en pamfletten naar Bob Hope. Zo heeft hij vrouwen nog nooit meegemaakt! Tegelijkertijd schreeuwen ze: “We’re not beautiful, we’re not ugly, we’re angry”. De acties hebben invloed en er wordt geschiedenis geschreven. Voor het eerst wordt een niet-blanke vrouw tot Miss World verkozen in plaats van de gedoodverfde Zweedse lieveling.reserveren

 

Naam:
 
Email:
 
Telefoon nummer:
 
Aantal plaatsen:
 
Aantal rolstoel plaatsen:
 
Notitie / mededeling:
 

Ik, en/of iemand in mijn huishouden hebben de afgelopen 24 uur GEEN last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten, en hebben de afgelopen 14 dagen NIET de diagnose corona gehad.

 
© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren