HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT    CORONA INFO

Der Fall Collini - Matinee

DI 24 NOVEMBER | 14.30
In de Duitse dramafilm Der Fall Collini wordt de jonge Caspar Leinen gevolgd, een advocaat aan het begin van zijn carrière. Zijn leven en carrière veranderen voorgoed als hij de zaak van de zeventigjarige Fabrizio Collini toegewezen krijgt.

 

Caspar Leinen is pas drie maanden actief als advocaat wanneer hij Fabrizio Collini als cliënt toegewezen krijgt. De zeventigjarige man zit vast voor moord en het is aan Caspar om hem vrij te krijgen. Al snel komt Caspar erachter dat zijn cliënt de moordenaar is van Hans Meyer, een hoogstaande industrieel en bekende van Caspar. De jonge advocaat raakt diep betrokken bij de zaak en stuit op een van de grootste schandalen in de geschiedenis van het Duitse gerechtshof. Een schandaal wat door de betrokkenen liever geheim gehouden wordt. Caspar beland in een tweestrijd en wordt geconfronteerd met zijn eigen verleden.

 

Duitse regisseur Marco Kreuzpainter heeft zich voor zijn nieuwe film gebaseerd op het gelijknamige boek van advocaat en auteur Ferdinand von Schirach. Het boek Der Fall Collini werd in 2011 uitgebracht als derde boek van von Schirach en bereikte nummer 2 op de bestsellerslijst van het Duitse nieuwsweekblad Der Spiegel.

 

Bestseller­verfilming weet tot het eind te boeien – De Volkskrant (***)

 

Voor deze voorstelling kunt u niet
meer reserveren. Als er nog kaarten
beschikbaar zijn kunt u die
aan de kassa kopen (alleen pin!)
© 2018 - 2021 | Filmhuis Dieren