HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT    CORONA INFO

The Mole Agent

DI 22 JUNI | 20.00
Met veel absurdistische humor is The Mole Agent een stijlvolle combinatie van een klassieke Hollywood detective en een observerende documentaire.

 

Sergio is een Chileense spion. Althans, hij krijgt deze rol aangemeten na een casting-sessie, georganiseerd door Romulo, een privédetective die een geloofwaardige mol nodig heeft om te infiltreren in een bejaardentehuis. Romulo’s cliënt, de bezorgde dochter van een van de bewoners, vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt en huurt de detective in om erachter te komen wat er aan de hand is.

 

Maar Sergio is 83, geen 007, en heeft moeite met de hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Wel is hij een enthousiaste leerling, voor wie deze spionage-actie een welkome afleiding is na het overlijden van zijn vrouw. Terwijl Sergio informatie verzamelt, groeit hij steeds meer toe naar verschillende bewoners van het bejaardentehuis en beseft hij dat de dreigende waarheid onder de oppervlakte niet is wat men vermoedde.

 

The Mole Agent legt op inventieve wijze een maatschappelijk probleem bloot, door het verhaal van eenzame ouderen uit te laten spitten door een detective – Trouw (****)

 

Het is een feest om de 83-jarige te volgen – VPRO Cinema (****)

 

Voor deze voorstelling kunt u niet
meer reserveren. Als er nog kaarten
beschikbaar zijn kunt u die
aan de kassa kopen (alleen pin!)
© 2018 - 2022 | Filmhuis Dieren