HOME    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT

Diego Maradona

VR 11 OKTOBER | 20.00
Diego Maradona wordt geboren in een van de armste wijken in Buenos Aires, maar vindt redding in het voetbal. Op 23-jarige leeftijd wordt hij voor een recordbedrag gekocht door de Italiaanse club SSC Napoli, dat tot dat moment weinig succes kent. 

De Argentijn helpt de club aan haar eerste grote overwinning en wordt door velen gezien als een God. Deze status blijkt al snel te veel voor Maradona en hij komt steeds vaker negatief in het nieuws.

 

Opgebouwd uit meer dan 500 uur nooit eerder vertoonde beelden vertelt deze documentaire het levensverhaal van een van de bekendste voetballers ooit. Diego Maradona kent geen rijkdom in zijn jeugd. Hij wordt geboren in een van de armste wijken in Buenos Aires, maar vindt redding in het voetbal. Hij blijkt erg getalenteerd en op 5 juli 1984 wordt de 23-jarige Maradona voor een recordbedrag gekocht door de Italiaanse club SSC Napoli. Tot dat moment kent de club geen grote successen en daar wil ze dringend verandering in brengen. De Argentijn weet de club aan de eerste grote overwinning te helpen en wordt door velen gezien als een God. Deze status wordt echter al snel te veel en Diego komt door schandalen steeds vaker negatief in het nieuws.

 

Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire Senna, over het leven, de carrière en de tragische dood van het Braziliaanse Formule 1-icoon Ayrton Senna (BAFTA voor Beste Documentaire, 2012). Hij bereikte een nieuw hoogtepunt met AMY over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse (Oscar Beste Documentaire, 2016). Voor zijn nieuwste project kreeg Kapadia de volledige steun en medewerking van Diego Maradona zelf en werd hij al genomineerd voor een Golden Eye op het Cannes Film Festival.

 

Briljant gemonteerde docu over de gespletenheid van Diego privé en de publieke Maradona – de Volkskrant (****)reserveren

Naam:
 
Email:
 
Aantal plaatsen:
 
Aantal rolstoel plaatsen:
 
Notitie / mededeling:
 
© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren