HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT

Instinct

VR 08 NOVEMBER | 20.00
Knap opgebouwde psychologische thriller van debuterend regisseur Halina Reijn over een psychiater in een tbs-kliniek, die door haar charismatische zedendelinquent tot waanzin wordt gedreven.

Ervaren psychologe Nicoline (Carice van Houten) begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris (Marwan Kenzari), een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om haar te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die zij vanaf het begin in hem zag. Er ontstaat een machtsspel, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

 

Instinct is het regiedebuut van de Nederlandse actrice Halina Reijn. Voor haar acteerwerk werd ze beloond met twee Gouden Kalf-nominaties. In 2004 werd ze genomineerd in de categorie Beste Actrice voor haar rol in Passievrucht (2003). In 2006 speelde Reijn een bijrol in de film Zwartboek van Paul Verhoeven. Hiervoor werd ze genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol.

Knettert en intrigeert – De Volkskrant (****)


In haar knappe debuut als regisseur weet Halina Reijn het beste uit de acteurs te halen – NRC (****)reserveren

Let op: De lift in Theothorne is defect. De filmzaal is alleen via de trap bereikbaar. Het reserveren van een rolstoelplaats in Theothorne is daarom tijdelijk niet mogelijk.

Naam:
 
Email:
 
Aantal plaatsen:
 
 
Notitie / mededeling:
 
© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren