HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT

Red Joan (MATINEE)

DI 12 NOVEMBER | 14.30
De Britse Joan Stanley is gepensioneerd en leeft een rustig bestaan wanneer ze plotseling wordt opgepakt. Ze blijkt jarenlang een van de meest invloedrijke spionnen voor de KGB te zijn geweest. In flashbacks zien we hoe de jongere Joan voor onmogelijke keuzes komt te staan. Hoe ver zou je gaan om een oorlog te voorkomen?

Terwijl ze de ernstige beschuldigingen onder ogen moet komen, blikt Joan terug op haar jonge jaren. Daar – in de jaren ’30 – blinkt ze uit als ambitieuze twintiger (Sophie Cookson) en studeert natuurkunde aan Cambridge University. Door een toevallige ontmoeting raakt ze bevriend met de excentrieke Sonya en haar neef Leo. Beiden zijn van oorsprong Russisch en nauw betrokken bij de Communistische Partij. Al snel valt Joan als een blok voor de charmante Leo, maar wanneer ze een baan krijgt als assistent bij een geheim staatsproject, verkeert ze in tweestrijd tussen haar idealen en de liefde.


Red Joan is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jennie Rooney, die zich voor haar thriller liet inspireren door het waargebeurde verhaal van Melita Norwood, beter bekend als de ‘granny spy’, die in de Jaren ’90 werd ontmaskerd als spion voor de Russische KGB.

Onthullende film over spionne – AD (***)


Een sterke Dench en Cookson – De Telegraaf (***)reserveren

 

Naam:
 
Email:
 
Aantal plaatsen:
 
 
Notitie / mededeling:
 
© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren