HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT

De Patrick

DI 12 NOVEMBER | 20.00
Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Een familiedrama over eigenaardigheden van de mens, loslaten en blij zijn met wie je bent.

De 28-jarige Patrick (Kevin Janssens) spendeert zijn dagen als klusjesman van de camping en ontwerper van meubels. Zijn werkplaats is net zo goed geordend als zijn leven. Maar wanneer Patrick op een dag aan zijn werkbank staat, blijkt één van zijn favoriete hamers verdwenen te zijn. De verdwijning van de hamer heeft een diepgaand effect op hem en hij besluit een rigoureus onderzoek te starten. Opeens lijkt iedereen op de camping verdacht. Wanneer tot overmaat van ramp zijn vader onverwachts overlijdt, raakt Patrick radeloos. Zijn zoektocht naar de hamer verandert in een existentiële queeste.


Deze film is het langspeeldebuut van Tim Mielants, ook bekend voor zijn werk bij series als Legion en Peaky Blinders. Voor De Patrick Won hij de Crystal Globe voor Best Director op het Karlovy Vary International Film Festival.

Terloopse humor, stijlvaste regie en perfect getroffen toon – VPRO.nl (****)


Meandert tussen detective, komedie en rouwstudie – De Volkskrant (****)reserveren

 

Naam:
 
Email:
 
Aantal plaatsen:
 
 
Notitie / mededeling:
 
© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren