HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT

The Lion King (OV)

DI 10 DECEMBER | 14.30
De jonge leeuwenwelp Simba woont met zijn vader, koning Mufasa, op Pride Rock op de Afrikaanse savanne. Hij kijkt met bewondering toe hoe zijn vader heerst over het dierenrijk en neemt zijn eigen koninklijke toekomst uiterst serieus. Maar niet iedereen is blij met de komst van de nieuwe prins.

Mufasa’s broer Scar, voormalig erfgenaam van de troon, verlangt vanuit de schaduw al jaren naar een plek op de koningsrots. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden probeert Simba uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren.

 

Deze realistische computer-geanimeerde remake van Disney’s animatieklassieker uit 1994 wordt geregisseerd door Jon Favreau, die eerder al succes boekte met The Jungle Book (2016). Met nieuwe filmtechnieken als motion capture, virtual reality en augmented reality betreedt The Lion King een nieuwe fase van gedetailleerde en realistische live-action animatie.

 

Hans Zimmer verzorgt net als de animatieklassieker uit 1994 de filmmuziek, en ook Elton John heeft zijn nummers Circle of Life, Can You Feel the Love Tonight en Hakuna Matata bewerkt voor de nieuwe versie. Samen met Tim Rice en Beyoncé heeft hij tevens een nieuw lied gemaakt voor de aftiteling van de film. James Earl Jones keert terug als de stem van Mufasa, de rest van de sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, Billy Eichner als Timon, John Oliver als Zazu en Seth Rogen als Pumbaa.reserveren

 

Naam:
 
Email:
 
Aantal plaatsen:
 
 
Notitie / mededeling:
 
© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren