HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT

De Belofte van Pisa

DI 10 DECEMBER | 20.00
Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Zijn tien jaar oudere broer Mo en vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid.

Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred Morenissen, door iedereen Pluizenbol genoemd, zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school afmaakt en diploma haalt. Op zijn beurt belooft Mo hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval.

 

Op eigen houtje begint Sam op het lyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sam’s verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover pesterijen van klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen. Zo goed en kwaad als dat gaat houdt Sam de twee werelden gescheiden, maar als de rechtszaak van Mo een onverwachte wending krijgt, Annelies hem in de steek laat en Sam uit huis wordt gezet, wordt het wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour.

 

Grotestadssprookje dat interessante vragen stelt bij sociale migratie – De Volkskrant (***)

 

 reserveren

 

Naam:
 
Email:
 
Aantal plaatsen:
 
 
Notitie / mededeling:
 
© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren