HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT

Out Stealing Horses

VR 07 FEBRUARI | 20:00
Een rouwende weduwnaar verhuist naar het land waar een toevallige ontmoeting herinneringen uit zijn verleden opnieuw opwekt.

 

Afgezonderd in de oostelijke bossen van Noorwegen hakt hij nu wat bomen in z’n achtertuin of schuift dikke pakken sneeuw van zijn oprijlaan. Het is 1999, en in het nabije dorp zullen ze de millenniumwisseling vast groots vieren, maar Trond wordt liever ‘fittingly drunk’ in de eenzaamheid van zijn verduisterde woonkamer.

 

De 67-jarige Trond woont in eenzaamheid en ziet uit naar het alleen doorbrengen van oudejaarsavond. Als de winter aanbreekt ontdekt hij dat hij een buurman heeft, een man die Trond in 1948 kende. De zomer waarin hij 15 werd en de zomer waarin Trond’s vader hem voorbereidde om de last van zijn aanstaande verraad en verdwijning te dragen. En ook de zomer waarin Trond gevoelens kreeg voor een vrouw. Dezelfde vrouw waarmee Trond’s vader zijn leven mee door wilde brengen. In Berlijn won de film de Silver Bear for Outstanding Artistic Contribution.

 

"Out Stealing Horses toont hoe je soms niet de hoofdrolspeler in je eigen leven kunt zijn"- Volkskrant (***)

 

"Historisch drama In het Noorse ‘Out Stealing Horses’ moeten twee jeugdvrienden zich verzoenen met hun verleden en elkaar. De kijker wordt een archeoloog in het geheugen van de mannen" - NRC (***)reserveren

 

Naam:
 
Email:
 
Aantal plaatsen:
 
 
Notitie / mededeling:
 
© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren