HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT

Bulbul can Sing

DI 18 FEBRUARI | 20:00
De religieuze vader van de 15-jarige Bulbul koestert de wens dat zijn dochter later een beroemde zangeres wordt. Daarom heeft hij haar Bulbul - Nachtegaal - genoemd.

 

Maar haar stem is niet krachtig genoeg en bovendien trekt Bulbul veel liever met haar schoolvrienden Bonnie en Sumu op. Bulbul leeft op de grens tussen onschuld en de volwassenheid in een zalige vrijheid. Het lijkt geen probleem dat de meisjes en jongens elkaar vrijblijvend ontmoeten in het dorp. Maar een aantal fanatieke, religieuze mannen denkt daar anders over…

 

Rima Das – die zowel het scenario heeft geschreven, het camerawerk heeft gedaan en de productie heeft verzorgd – legt met Bulbul Can Sing een belangrijk issue in de hedendaagse Indiase maatschappij bloot. De traditionele waarden van de dorpsgemeenschap komen steeds meer in conflict met de hedendaagse roep naar individuele vrijheid en verandering. Met name de bekrompen seksuele moraal ten opzichte van vrouwen staat daarbij hevig onder druk.

 

Bulbul Can Sing van Rima Das is een sociaal-realistisch drama dat fascinerend ­authentiek aanvoelt. - Volkskrant (***)

 

Het leven in een Indiaas dorp krijgt dankzij Das’ dromerige blik iets paradijselijks. - NRC (****)

 reserveren

Let op: De lift in Theothorne is defect. De filmzaal is alleen via de trap bereikbaar. Het reserveren van een rolstoelplaats in Theothorne is daarom tijdelijk niet mogelijk.

Naam:
 
Email:
 
Aantal plaatsen:
 
 
Notitie / mededeling:
 
© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren