HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT

Dark Waters

VR 06 MAART | 20:00
Al jaren probeert Wilbur Tennant, een boer uit Parkersburg, West Virginia, uit te vinden waarom zijn koeien bij bosjes ziek worden en sterven.

 

Het moet iets te maken hebben met de chemische fabriek verderop, denkt hij, maar niemand wil hem steunen in zijn zoektocht. De fabriek maakt deel uit van chemieconcern DuPont, niet alleen een belangrijke werkgever in de streek, maar ook een gulle gever voor speelpleintjes en bibliotheken. Het bedrijf heeft het stadje in zijn broekzak. In de wijde omtrek is geen onafhankelijke chemicus of milieuspecialist te vinden.

 

Uiteindelijk krijgt Tennant hulp uit onverwachte hoek. Robert Bilott, een advocaat bij een groot kantoor in Cincinnati, Ohio, buigt zich over de zaak. Uit beleefdheid, want zijn oma komt uit Parkersburg. Bilott is een keurige bedrijfsjurist die normaliter chemiereuzen als DuPont verdedigt. Hij verwacht de klus snel te kunnen afronden. Maar wanneer hij de koeien van Tennant ziet, stuiptrekkend, agressief en met afwijkingen aan hun tanden en ogen, wordt duidelijk dat hij zich in een mijnenveld begeeft.

 

“Een belangrijke en ijzingwekkende thriller die je heel kalmpjes de rillingen bezorgt.” Volkskrant****


“Lekker bakken in een teflonpan met anti-aanbaklaag? Wie ‘Dark Waters’ ziet, bedenkt zich wel twee keer. De nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Todd Haynes is een pakkend, waargebeurd drama over een giga-gifschandaal in de VS.”Trouw****


Dark Waters’, over de juridische strijd tegen een onverschillig miljardenbedrijf, toont een falend systeem: wie heeft iets aan geld als zijn gezondheid is aangetast – en als het bedrag dat het bedrijf moet betalen een fractie van de jaarlijkse winst is?” NRC****
 reserveren

 

Naam:
 
Email:
 
Telefoon nummer:
 
Aantal plaatsen:
 
Aantal rolstoel plaatsen:
 
Notitie / mededeling:
 

Ik, en/of iemand in mijn huishouden hebben de afgelopen 24 uur GEEN last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten, en hebben de afgelopen 14 dagen NIET de diagnose corona gehad.

 
© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren