HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT    CORONA INFO

Fahim

VR 30 OKTOBER | 20.00
Wanneer de jonge Fahim en zijn vader hun geboorteland Bangladesh moeten ontvluchten en arriveren in Parijs, begint voor hen een nieuwe strijd.

 

Een verblijfsvergunning? Dat kan wel een jaar duren, krijgen de Bengaalse Fahim en zijn vader te horen in het Franse asielzoekerscentrum. ‘Tenzij je een beroemde atleet bent’, voegt de vluchtelinge die ze wegwijs maakt eraan toe. In dat geval gaan de deuren een stuk makkelijker open.

 

Een atleet is Fahim niet, en beroemd evenmin, maar hij is wel goed in schaken. Heel goed zelfs. Dus klopt hij om de tijd te doden aan bij de lokale schaakvereniging, die gerund wordt door de grommerige Sylvain. ‘We spreken hier Frans en ik zit vol’, is ongeveer het eerste dat hij tegen het goedlachse jongetje zegt.

 

Het waargebeurde verhaal van schaakmeester Fahim Mohammad: een typisch hartverwarmend Frans drama, vol ups en downs, over twee tegenpolen die naar elkaar toe groeien. Een film die à la de publiekshit Intouchables aantoont dat culturele en persoonlijke verschillen kunnen worden overwonnen als je maar tijd met elkaar door brengt, noodgedwongen desnoods. Grote problemen zijn oplosbaar op individueel niveau. 

 

In het komische drama Fahim werkt het óók omdat kindacteur Assad Ahmed onweerstaanbaar charmant is, en zo heerlijk contrasteert met beroepsbrombeer Gérard Depardieu.


Onbedoeld heeft feelgoodfilm Fahim een cynische boodschap - Volkskrant (★★★)reserveren

Deze voorstelling is uitverkocht!
© 2018 - 2021 | Filmhuis Dieren