HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT    CORONA INFO

Nieuws


Het Filmhuis draait vanaf januari 2023 in de Bundel (bibliotheek)

Omdat we niet meer in Theothorne terecht kunnen draait Het Filmhuis nu in de Bundel op het Ericaplein 5 in Dieren.

In januari zijn twee films vertoond, op 4 januari de kinderfilm 'Berend Botje' en 22 februari de muziekfilm 'Quartet'. Beide films waren uitverkocht. Omdat er maar 40-50 plekken zijn is het zaak om snel te reserveren. 
De kaartprijs is gelijkgebleven €8, maar is in de Bundel inclusiefeen drankje.

 

Laatste voorstelling in Theothorne op 17 december

Vanaf januari 2023 draait Het Filmhuis Dieren niet meer in Theothorne. De eigenaar van Theothorne heeft Het Filmhuis Dieren laten weten dat de schouwburgzaal wordt gesloten en Het Filmhuis daar vanaf 1 januari 2023 niet meer terecht kan.

 

De laatste voorstelling is op zaterdag 17 december zodat Het Filmhuis nog voldoende tijd heeft om haar apparatuur te verwijderen. Daarmee komt een einde aan de periode van 14 jaar Filmhuis in Theothorne, maar zeker niet aan Het Filmhuis Dieren zelf, want:

 

Het Filmhuis draait door!
Natuurlijk zijn we hard op zoek naar een nieuw vast onderkomen voor Het Filmhuis. In afwachting daarvan gaan we op alternatieve locaties, zij het wat minder vaak, mooie films vertonen. Houd deze website in de gaten.

 

Het Filmhuis start weer op 4 oktober

 

Update 20 september

 

Het is gelukt om een contract te sluiten voor de huur van de zaal, in ieder geval tot eind van 2022. We starten op 4 oktober - Dierendag - met de prachtige natuurfilm 'Grutto'

 

Het Filmhuis is tijdelijk gesloten

Update 1 september

 

We hopen binnenkort een contract te kunnen sluiten met Theothorne voor het komend seizoen 22-23.
Als dat lukt starten we 4 oktober weer met het vertonen van veel mooie films.

 

 

Het Filmhuis gaat weer open

Update 23 maart

Alle coronamaatregelen zijn vervallen. Update 25 januari 2022

Gelukkig, we mogen weer mooie films vertonen voor jullie. Reserveer snel, want het aantal plaatsen is nog beperkt i.v.m. de 1,5 meter. Tot ziens in het Filmhuis.

 

Het Filmhuis is weer gesloten

Update 18 december

We zijn weer dicht i.v.m. de nieuwe lockdown. We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. 
 
 

Het Filmhuis vertoont tijdelijk op zondagmiddag

Update 1 december

Door de huidige coronamaatregelen kunnen 's avonds geen films meer vertoond worden. Na veel wikken en wegen, hebben we besloten om een paar vrijdagavond voorstellingen te verplaatsen naar de zondagmiddag.
 
Geen makkelijk besluit. Aan de ene kant voelen we de druk van het toenemend aantal besmettingen en lijkt helemaal sluiten de beste optie. Aan de andere kant draait Filmhuis Dieren in Theothorne in een hele grote zaal. Daar kunnen we onze bezoekers, op ruim 1,5 meter, toch een zo veilig mogelijk ontspanningsmoment buiten de deur bieden in ons eigen dorp. We weten dat daar behoefte aan is in deze contactarme tijd.

 

Het filmhuis is 's avonds gesloten

Update 26 november

De avondlockdown die geldt vanaf zondag 28 november maakt dat wij voorlopig 's avonds geen films kunnen vertonen. Het filmhuis kijkt nu wat er overdag mogelijk is op korte termijn. Zodra we meer weten wordt de website bijgewerkt en krijg je bericht.

 

Voorlopig halve zaalbezetting, dus meer ruimte!

Update 12 oktober

Gezien het oplopend aantal besmettingen controleren wij nauwgezet het Corona Toegangsbewijs. Ook hebben wij het aantal te reserveren plaatsen beperkt tot de helft van de totale zaalcapaciteit.
Tussen iedere twee te reserveren stoelen zit altijd één stoel lege tussenruimte.

 

22 oktober start het Filmhuis weer!!!

Update 9 oktober

Vrijdag 22 oktober kunnen we eindelijk weer starten. Binnenkort komt het nieuwe programma op de website. We starten met de grote winnaar van de Gouden Kalveren 'De Slag om de Schelde'.
Tot ziens in het Filmhuis.

 

HEROPENING NIEUWE SEIZOEN UITGESTELD TOT OKTOBER!

Update 28 augustus

We hoopten in september weer te kunnen starten met het nieuwe filmseizoen. Door onvoorziene omstandigheden wordt dat waarschijnlijk pas oktober. We houden u via deze website en de nieuwsbrief op de hoogte.
 

Update 28 mei

Hoera, er komt een eind aan de lockdown. We mogen weer open, nu met 50 bezoekers per film. We zijn druk in overleg met Theothorne over de data waarop we weer kunnen vertonen, naar verwachting de tweede week van juni. Zodra de data vastliggen komt het programma op deze website en kun je reserveren.


Iedereen die in december een kaartje had gekocht voor een film die toen niet doorging krijgt binnenkort bericht wanneer deze film alsnog wordt vertoond. 

We hebben een mooie lijst films klaar staan en hopen jullie snel weer te zien in Filmhuis Dieren.  

 

Update 13 april

Nog steeds mogen we niet open en weten we ook niet wanneer dit wel zal gebeuren. We houden je op de hoogte als er iets verandert en we weer films mogen draaien voor jullie. 

 

Update 8 maart

Inmiddels is de lockdown verlengd tot eind maart. We hopen toch in april weer open te kunnen zoals in december voor deze lockdown. Tot dan.

 

Update 25 februari

En weer is de lockdown verlengd nu t/m 15 maart. De week daarvoor wordt meer bekend over wat er vanaf die datum weer mogelijk is. Had je voor de lockdown een kaartje voor een film gekocht? Dat blijft gewoon geldig. De  films die aan het begin van de lockdown geannuleerd zijn, zullen we als eerste weer vertonen als we weer open mogen.

 

We hopen jullie snel weer te mogen ontvangen in Het Filmhuis in Dieren.

 

Update 5 februari

De lockdown is verlengd t/m 2 maart. De week daarvoor wordt meer bekend over wat er vanaf die datum weer mogelijk is.. De reserveringen uit december blijven gewoon staan. Die films zullen we als eerste weer vertonen als we weer open mogen.

 

Update 12 januari

De lockdown is verlengd t/m 9 februari. We hopen direct daarna weer te kunnen starten met het vertonen van de films. Zodra er bekend is of we na 2 februari weer kunnen starten maken we het nieuwe filmprogramma bekend. De reserveringen uit december blijven staan. Die films zullen we als eerste weer vertonen. 

 

Update 14 December 

We hadden een mooi kerstprogramma en een nieuw programma voor januari klaarstaan. Maar helaas de film is weer even stilgezet. Vanavond hoorden we in de toespraak van de ministerpresident dat vanaf dinsdag 15 december alle voorstellingen t/m 19 januari vervallen. Iedereen die een reservering had staan heeft persoonlijk bericht gehad. 

Tot dan, fijne feestdagen een goede jaarwisseling en vooral Blijf Gezond. 

 

Update 17 November 


We mogen weer open! Veilig naar de film met voorlopig nog maximaal 30 mensen in onze grote zaal. Binnenkort staat ons veelzijdige decemberproramma op de website. Zie je een mooie film? Boek snel want die 30 kaartjes zijn zo weg. Tot ziens in het Filmhuis. 

 

Update 14 oktober


Wat hadden we graag het mooie programma dat we klaar hadden staan door laten gaan, maar helaas… Alle mondkapjes, pijltjes, bordjes en goede bedoelingen ten spijt, ook wij moeten weer voor even onze deuren sluiten. Niet geheel onverwacht, wel heel jammer. Alle voorstellingen voor de komende twee weken komen voor nu te vervallen, maar worden opnieuw gepland. Had je kaartjes? We nemen persoonlijk contact met je op!

We hopen jullie op 20 november weer te mogen ontvangen!

 

Update 14 oktober

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag is een aantal dingen veranderd. Helaas moet het theatercafé van Theothorne voor naar verwachting vier weken sluiten. Maar misschien nog wel belangrijker om te weten: onze films draaien gelukkig door! Dankzij de grote capaciteit van onze zaal kunnen we veilig de maximaal 30 bezoekers ontvangen.

 

Filmhuis Dieren steunt de verspreiding van de Coronamelder app

De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Voorkom dat je onbewust een ander besmet

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.
 

 

Update 27 september

We zijn bijna zover. Op vrijdag 9 oktober gaat het Filmhuis Dieren weer open. We starten het weekend op veler verzoek op vrijdag- en zondagavond met ' De Beentjes van Sint Hildegard'. Daarna hebben we weer een mooi filmprogramma voor u klaarstaan. Dat komt begin oktober online. 

 

Het Filmhuis is 'Coronaproof' gemaakt. Slechts 1 op de 4 stoelen is beschikbaar waardoor u goed afstand kunt houden. Reserveren en vooraf betalen wordt noodzakelijk. Zo houden we de rij bij de kassa kort. We hopen u allen binnenkort weer terug te zien in Filmhuis Dieren

 

Update 22 augustus

Het filmhuis is druk bezig om alles weer op te bouwen. Het wachten is momenteel op een nieuw scherm voordat we weer kunnen starten. De levertijden van de leveranciers zijn momenteel lang. In Theothorne heeft ook het nodige onderhoud plaatsgevonden. Zo is o.a. het ventilatiesysteem inmiddels geheel gerenoveerd. We hopen in oktober weer veilig te kunnen starten met vertonen van mooie films binnen het 1,5 m protocol. Zodra we een startdatum weten komen er films op de site en kunt u reserveren. 

Ook onze website wordt aangepast zodat u uw kaartje van te voren kunt betalen en direct een plaats kunt kiezen. Hierdoor zal de rij bij de kassa heel kort zijn omdat alleen gecontroleerd hoeft te worden. 

 

Update 23 juli

 

Op 23 juli 2020 hebben hebben het algemeen bestuur van Veelzijdig Filmhuis Dieren, en Claudia Reusink, exploitant van Theothorne de nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarmee is het voortbestaan van het Filmhuis in Dieren weer gegarandeerd. De vrijwilligers van het Filmhuis gaan nu hard aan de slag om zo snel mogelijk de schouwburg Theothorne weer geschikt te maken voor filmvertoningen. De exacte startdatum is nu nog niet bekend, maar we houden u op de hoogte.  

 

Natuurlijk zorgen we ook voor een goede invulling van het corona protocol dat geldt voor bioscopen. Een veilige omgeving voor u en onze vrijwilligers staat voorop.

Claudia Reusink heeft tijdens de Coronasluiting groot onderhoud uitgevoerd aan Theothorne, o.a. aan de luchtverversingsinstallatie.

We kunnen dan ook in het najaar weer een frisse start te maken met mooie films in een veilige mooie zaal, zoals u van ons gewend bent en hopen u dan weer te mogen begroeten. 

 

Update 1 juli

Claudia Reusink de dochter van de eigenaar gaat Theothorne exploiteren. Zie ook De Gelderlander. Het Filmhuis is met haar in gesprek over voortzetting van het Filmhuis in Dieren. We hopen u binnenkort meer te kunnen melden.

 

Update 8 april

De Stichting Cultuur en Sport Veluwezoom en de familie Reusink zijn onder begeleiding van een bemiddelaar van de gemeente weer in gesprek over voortzetting van de activiteiten in Theothorne. Zie ook dit artikel in de Gelderlander. In ieder geval een lichtpuntje. 


Voor deze zomer is het Filmhuis bezig met een openlucht filmprogramma. Uiteraard onder voorbehoud van het weer en de landelijke Corona richtlijnen. 

 

Update 31 maart

De onderhandelingen tussen de Stichting Cultuur en Sport Veluwezoom en dhr. Reusink voor een doorstart van Theothorne zijn op niets zijn uitgelopen. Zie ook het artikel in de Gelderlander

In de huidige situatie met Corona maatregelen die in ieder geval nog tot eind april en wellicht nog langer duren, kan het Filmhuis sowieso niet vertonen. Niet in Theothorne en ook niet elders. In die tijd moeten we ons beraden op welke toekomstmogelijkheden er voor ons Filmhuis nog zijn.

We houden u via deze nieuwspagina en via de nieuwsbrief op de hoogte. 


Zaterdag 21 maart 

heeft het Filmhuis het filmdoek en al haar beeld- en geluidsapparatuur uit de schouwburgzaal van Theothorne moeten weghalen. Dit i.v.m. de beeindiging van het contract van dhr. Maurice Vloed. De Stichting Cultuur en Sport Veluwezoom, die de exploitatie wil overnemen, heeft nog geen contract kunnen sluiten met  de eigenaar dhr. Reusink.

 

Meer informatie hierover op onze Facebookpagina en in dit artikel in de Gelderlander

We hopen u binnenkort beter nieuws te kunnen melden. 

 


Vragen rondom Corona

update 23 maart: In verband met het landelijke Corona preventieadvies worden alle filmvoorstellingen tot 1 september afgelast. 

We volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 
 

 

© 2018 - 2023 | Filmhuis Dieren