HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT

Nieuws


Kom weer films kijken in Filmhuis Dieren

Update 27 september

We zijn bijna zover. Op vrijdag 9 oktober gaat het Filmhuis Dieren weer open. We starten het weekend op veler verzoek op vrijdag- en zondagavond met ' De Beentjes van Sint Hildegard'. Daarna hebben we weer een mooi filmprogramma voor u klaarstaan. Dat komt begin oktober online. 

 

Het Filmhuis is 'Coronaproof' gemaakt. Slechts 1 op de 4 stoelen is beschikbaar waardoor u goed afstand kunt houden. Reserveren en vooraf betalen wordt noodzakelijk. Zo houden we de rij bij de kassa kort. We hopen u allen binnenkort weer terug te zien in Filmhuis Dieren

 

Update 22 augustus

Het filmhuis is druk bezig om alles weer op te bouwen. Het wachten is momenteel op een nieuw scherm voordat we weer kunnen starten. De levertijden van de leveranciers zijn momenteel lang. In Theothorne heeft ook het nodige onderhoud plaatsgevonden. Zo is o.a. het ventilatiesysteem inmiddels geheel gerenoveerd. We hopen in oktober weer veilig te kunnen starten met vertonen van mooie films binnen het 1,5 m protocol. Zodra we een startdatum weten komen er films op de site en kunt u reserveren. 

Ook onze website wordt aangepast zodat u uw kaartje van te voren kunt betalen en direct een plaats kunt kiezen. Hierdoor zal de rij bij de kassa heel kort zijn omdat alleen gecontroleerd hoeft te worden. 

 

Update 23 juli

 

Op 23 juli 2020 hebben hebben het algemeen bestuur van Veelzijdig Filmhuis Dieren, en Claudia Reusink, exploitant van Theothorne de nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarmee is het voortbestaan van het Filmhuis in Dieren weer gegarandeerd. De vrijwilligers van het Filmhuis gaan nu hard aan de slag om zo snel mogelijk de schouwburg Theothorne weer geschikt te maken voor filmvertoningen. De exacte startdatum is nu nog niet bekend, maar we houden u op de hoogte.  

 

Natuurlijk zorgen we ook voor een goede invulling van het corona protocol dat geldt voor bioscopen. Een veilige omgeving voor u en onze vrijwilligers staat voorop.

Claudia Reusink heeft tijdens de Coronasluiting groot onderhoud uitgevoerd aan Theothorne, o.a. aan de luchtverversingsinstallatie.

We kunnen dan ook in het najaar weer een frisse start te maken met mooie films in een veilige mooie zaal, zoals u van ons gewend bent en hopen u dan weer te mogen begroeten. 

 

Update 1 juli

Claudia Reusink de dochter van de eigenaar gaat Theothorne exploiteren. Zie ook De Gelderlander. Het Filmhuis is met haar in gesprek over voortzetting van het Filmhuis in Dieren. We hopen u binnenkort meer te kunnen melden.

 

Update 8 april

De Stichting Cultuur en Sport Veluwezoom en de familie Reusink zijn onder begeleiding van een bemiddelaar van de gemeente weer in gesprek over voortzetting van de activiteiten in Theothorne. Zie ook dit artikel in de Gelderlander. In ieder geval een lichtpuntje. 


Voor deze zomer is het Filmhuis bezig met een openlucht filmprogramma. Uiteraard onder voorbehoud van het weer en de landelijke Corona richtlijnen. 

 

Update 31 maart

De onderhandelingen tussen de Stichting Cultuur en Sport Veluwezoom en dhr. Reusink voor een doorstart van Theothorne zijn op niets zijn uitgelopen. Zie ook het artikel in de Gelderlander

In de huidige situatie met Corona maatregelen die in ieder geval nog tot eind april en wellicht nog langer duren, kan het Filmhuis sowieso niet vertonen. Niet in Theothorne en ook niet elders. In die tijd moeten we ons beraden op welke toekomstmogelijkheden er voor ons Filmhuis nog zijn.

We houden u via deze nieuwspagina en via de nieuwsbrief op de hoogte. 


Zaterdag 21 maart 

heeft het Filmhuis het filmdoek en al haar beeld- en geluidsapparatuur uit de schouwburgzaal van Theothorne moeten weghalen. Dit i.v.m. de beeindiging van het contract van dhr. Maurice Vloed. De Stichting Cultuur en Sport Veluwezoom, die de exploitatie wil overnemen, heeft nog geen contract kunnen sluiten met  de eigenaar dhr. Reusink.

 

Meer informatie hierover op onze Facebookpagina en in dit artikel in de Gelderlander

We hopen u binnenkort beter nieuws te kunnen melden. 

 


Vragen rondom Corona

update 23 maart: In verband met het landelijke Corona preventieadvies worden alle filmvoorstellingen tot 1 september afgelast. 

We volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 
 

 

© 2018 - 2020 | Filmhuis Dieren