HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT    CORONA INFO

Nomadland

ZO 13 JUNI | 20.00
Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDormand) met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade. Dé oscarwinnar van dit jaar!

 

Frances McDormand speelt Fern, een weduwe uit een opgeheven mijndorpje die in een wit busje aan het zwerven slaat, net als talloze andere oudere Amerikanen zonder huis of pensioen die van Amazon-warenhuis naar hamburgertent naar suikerbietenoogst trekken. Gedwongen misschien, maar trots. Ik ben niet dakloos, zegt Fern. Ik ben huisloos.

 

De stugge McDormand fungeert eerst als gids in een weerbarstige en authentieke subcultuur: sommige ‘acteurs’ werden onder het filmen opgepikt. Maar gaandeweg wordt het een karakterstudie van een fiere, solitaire en avontuurlijke vrouw. Regisseur Cloé Zhao weet prima raad met stoïcijnse personages, kampvuur, zonsondergang en majestueuze natuur.

 

Mooie, observerende en informatieve film die uitnodigt te reflecteren over de vraag of we in het leven de juiste waarde aan de juiste zaken toekennen – Filmvandaag.nl (****)

 

 reserveren

Deze voorstelling is uitverkocht!
© 2018 - 2022 | Filmhuis Dieren