HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT    CORONA INFO

De Slag om de Schelde

VR 22 OKTOBER | 20.00
Winnaar van 5 Gouden Kalveren op het Nederlands Filmfestival. 

 

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar als de wegen van drie jongeren elkaar kruisen: een Nederlander die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje.Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes over hun eigen en andermans vrijheid.

 

Centraal staat de ‘De Slag om de Schelde’ in het najaar van 1944 in Zeeland en West-Brabant, waarbij meer dan 10.000 mensen het leven laten. Deze slag, beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. Deze film brengt daar verandering in en vertelt het verhaal van drie jonge personages, die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

 

De ideale film om iedereen het huis uit en weer terug de bioscoop in te krijgen. Gaat dat zien! – de Volkskrant (****)reserveren

 

Naam:
 
Email:
 
Telefoon nummer:
 
Aantal plaatsen:
 
Aantal rolstoel plaatsen:
 
Notitie / mededeling:
 

Door het markeren van deze checkbox ga je ermee akkoord dat de toegang tot het Filmhuis voor jou en je medebezoekers alleen verleend wordt op vertoon van een geldig Coronabewijs voor toegang  in combinatie met een geldig ID (Paspoort, Identiteitskaart of Rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het Filmhuis.

 

Let op: het gele boekje geldt niet als Coronabewijs voor toegang.
Voor meer informatie over de CoronaCheck app, ga naar: www.coronacheck.nl

 
© 2018 - 2021 | Filmhuis Dieren