HOME    NIEUWS    AGENDA     WIE ZIJN WIJ     WORD VRIEND     CONTACT   

Grutto

DI 04 OKTOBER | 20:00
Een indrukwekkende reis in tijd en ruimte waarin vogels én boeren hun best doen om te overleven.

 

De grutto is de vogel des Vaderlands, een oer-Hollandse weidevogel die symbool staat voor een landbouwsysteem met hoge biodiversiteit.

De aantallen grutto’s maar vooral ook het landbouwsysteem veranderden de laatste jaren in rap tempo. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is de populatie grutto’s met bijna 70% afgenomen. Nederland is voor de broedvogelpopulatie van de grutto’s zeer belangrijk; het overgrote deel broedt in Nederland.


Het verhaal van de afname van de grutto is het verhaal van de verandering van het landbouwsysteem; en niet alleen in Nederland. Deze documentaire laat zien hoe hard de grutto moet werken om te kunnen overleven in een wereld van mensen. En over de mensen die hem willen beschermen maar hoe moeilijk dat vaak is. Want net als de vogels hebben ook boeren, ook in het buitenland, het moeilijk om te overleven in de snel veranderende wereld. De vraag naar goedkoop voedsel is een continue strijd om als ondernemer te kunnen blijven bestaan. Een gepolariseerde wereld waar de grutto’s en boeren hun best doen om te overleven.

 

"Voortreffelijke natuurfilm"
**** NRC

Voor deze voorstelling kunt u niet
meer reserveren. Als er nog kaarten
beschikbaar zijn kunt u die
aan de kassa kopen (alleen pin!)
© 2018 - 2023 | Filmhuis Dieren